2009. február 10., kedd

Angol+idő+ház

Túl vagyok az első angol órán. Nagyon meglepődtem saját magamon mert azt hittem többet felejtettem. Még a tanár is megdicsért mert szinte mindenre emlékeztem, mindent megértettem és mindenre tudtam válaszolni. Na jó azért nem bízom el magam:) Van még mit tanulni és gyakorolni.

Más...

Egy kicsit már unom a telet. Ezt a csúnya, szürke időt. Bár ma egy kicsit sütött a nap de mivel hideg szél fújt nem ért semmit a napsütés. Jöhetne már a tavasz.

Egyébként már nézelődtünk a neten, hogy hol és milyen házat vagy lakást kellene bérelni. Néztük Brisbane belvárosát is de külső kerületekben is találtunk szép házakat. (Wishart, North Lakes)
Bár mi csak ketten leszünk, lehet hogy az elején nem éri meg házat bérelni. Na de majd ezt később meglátjuk. Azért jó nézegetni, olyan szép helyek vannak:)

2009. február 5., csütörtök

Vodafone

Kedvenc reklámom.Már kb 150-szer láttam de nem unom meg....:)
Sajnos nem engedi feltenni de belinkelem a címet:

http://www.youtube.com/watch?v=sS5ZyowLRRg&feature=related

2009. február 4., szerda

Véletlen...

Vannak véletlenek vagy azt is mondhatnám, hogy milyen kicsi a világ...
Tehát...az úgy volt,hogy lassan egy éve olvasok egy blogot, a Kalló család blogját. Már az első olvasás után rájöttem, hogy van egy közös ismerősünk. Mégpedig az én kedves rokonom a Györgyi (Cinci) aki szintén Brisbaneben él. Jó barátnője a Juditnak. Szóval ennyire kicsi a világ...És a minap mikor hozzászólt Judit a blogomhoz, gondoltam megosztom vele ezt az élményt (írtam neki egy emailt).Mármint, hogy van egy közös ismerősünk és pont ott,pont olyan messze. Persze azt csak most tudtam meg hogy ők jóban vannak és tartják a kapcsolatot...

Nos, a mi ügyünk úgy áll, hogy hétfőn- ha minden jól megy- kezdem az angolt. Kicsit gyakorolnom kell mielőtt kiutazunk, már régen használtam a nyelvet és az ember sajnos könnyen felejt.
Szombatra terveztük, hogy a Studygo bevándorlós előadására elmegyünk de sajnos a munka közbeszólt. Itt a február és a Kocsonya fesztivál...Petinek pedig a munka ezerrel így a szombatunk is ugrott. Bár maga a rendezvény csak február 20-22 között lesz de nekik már az előkészületeket is fel kell venni, nyomon kell követni. (Ilyen ez a filmes szakma...)

2009. február 1., vasárnap

Újra itt

Már fél éve nem írtam ebbe a blogba mivel kicsit jegeltük az ausztrál témát... De most, 2009-ben, amikor elég nagy szarban van az ország és nekünk nincs kedvünk részt venni a sok rosszban, keserűségben így megint nekivágunk a hosszú útnak aminek a végén ott van a fény:) Szóval jelenleg úgy áll a dolog,hogy Petivel júniusban kimegyünk diákvízummal,feltérképezzük a helyzetet és ha minden jól megy a tesója és felesége is beadja a bevándorlásit és remélem együtt tudunk kint új életet kezdeni.Nekik van jó szakma a kezükben, amit elismernek, már csak a nyelvtudás hiányzik.Kezdik az angolozást mert sajnos már régen nem használták a nyelvet. Sok blogot olvastam,próbáltam informálódni, majd március környékén megyünk a studygo-hoz elindítani a dolgokat. Peti még néha megijed és visszakozik de ez asszem érthető mert nem a szomszédba mennénk.És erre én azt szoktam válaszolni, hogy egyenlőre a repjegy oda-vissza szól, 24óra alatt hazaér onnan is:) De remélem ez nem így lesz.