2008. július 20., vasárnap

Rossz hír

Sajnos nem túl jó hír fogadott ma reggel...megkaptuk Bertók Zoli válaszát és hát sajnos egyikünk szakmája sem jó..nem tudják honosítani.Nem baj akkor jön a B verzió azaz tanulás.Megpróbáljuk Ausztráliában.Ott nem kell gyakorlatot felmutatni,elég ha kint elvégzek egy sulit.
Így állunk...tanulás mindhalálig:)

Email és angol

Megtettük az első lépést!Írtunk Bertók Zolinak, hátha tud nekünk segíteni ,ugyanis a mi szakmánk nem egyszerű a honosítás szempontjából.Most várjuk majd a választ és ezerrel reménykedünk...olyan jó lenne ha egyszerűen menne és elfogadnák kint a szakmánkat!
A másik hogy elkezdünk keményen angolozni mert ahhoz, hogy jól sikerüljön az IELTS ahhoz keményen rá kell feküdnünk az angolra!
Most itt tartunk!Várunk én tanulunk:)

2008. július 17., csütörtök

A kezdet

Hol is kezdjem...?Először 2001-ben gondoltuk úgy, hogy Ausztráliában folytatjuk az életünket,ez ekkor még a szüleim döntése volt.Már addig jutottak,hogy honosítatták a diplomát és már csak be kellett volna adni a vízum kérelmet.És ekkor volt az a pont, hogy mi gyerekek (én és a húgom) lebeszéltük a szülőket, hogy ugyan már miért mennénk innen el és akkor mi lesz a barátokkal, a rokonokkal a kutyával...jó nekünk itthon. Pedig Anyának és Apának is 60 pontos szakmája volt...és sajnos ránk hallgattak...bár ne tették volna akkor most minden könnyebb lenne.Most 2008-ban mi gondoljuk úgy hogy Ausztráliában szebb és boldogabb életünk lehet.Petinek még akadnak fenntartásai, de ő is tudja, hogy ott kint több esély van rá, hogy valóra váljanak azok az álmaink, amik itt Magyarországon elérhetetlenek. Szeretnénk mosolygós, kiegyensúlyozott embereket látni és nem aggódni azon, hogy mi lesz holnap.Szóval elkezdjük intézni a jövőnket és remélem, hogy 1-2 éven belül beteljesül az álom, az Ausztrál Álom! :))Sok blogot olvastam már többek között Lilláék, Kalló család, Tib és Veronika, Ági, Márk és Milu blogját, sok infót gyűjtöttem és ezúton, így ismeretlenül is köszönöm, nagy hasznát vesszük majd a vízum körüli teendőknél illetve a kinti életünk megkezdésekor.

És akkor most mi is elindulunk a hosszú úton!:)

Üdv mindenkinek: Era :)